Een warmtescan van je woning!
Met een warmtescan kun je heel duidelijk zien waar je warmte verliest in je woning! Met dit beeld, dat een beetje doet denken aan dat uit een spannende actiefilm, brengen we precies in kaart waar de warmte zich bevindt, en waar het dus ontsnapt. Het woonhart makelaardij doet een warmtescan!
Scan brengt warmteverlies duidelijk in beeld
Een warmtescan laat goed zien hoe het met het warmteverlies van je woning zit. Op een warmtescan kan je zien of op plaatsen isolatie ontbreekt, of er naden en kieren zijn en of er koudebruggen zijn. Een warmtescan is uiteraard een goed idee bij een bestaande woning: waar je warmte verliest, verlies je ook geld. En warmteverlies is niet duurzaam! Bovendien kan gebrekkige isolatie zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken. Een warmtescan als extra controle bij de oplevering van je nieuwbouwwoning is overigens ook geen slecht idee.
Waarom een warmtebeeld?
Een warmtescan geeft aan waar warmte uit de woning verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen. Dat is aangenamer, maar ook gezonder. Slechte isolatie is niet bevorderlijk voor de woonomgeving. Er kan bijvoorbeeld schimmel of houtrot ontstaan. En het is ook niet prettig, een slecht geïsoleerde woning voelt vaak koud aan.
Met een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord:
- Ontbrekende isolatie
- Natte of uitgezakte isolatie
- Koudebruggen (in de isolatie)
- Kieren, naden en gaten
- Bouwgebreken
- Lekkages
Hoe maken wij een warmtescan?
Wij bieden je nu een warmtescan aan met advies. We hebben een FLIR-warmtebeeldcamera. Hiermee brengen we door middel van kleuren in beeld waar de warmte jouw woning verlaat. Net zoals je warmtebeeldcamera’s in films ziet. Nu kunnen we precies zien waar de pijnpunten zitten van jouw woning.
Hoe werkt het precies?
Elk object met een temperatuur boven het absolute nulpunt (0 Kelvin = -273 °C) zendt een infrarode straling (IR) uit. Infrarood is voor het menselijke oog niet waarneembare elektromagnetische straling. De warmtebeeldcamera kan deze straling wel meten door middel van thermografie. De temperatuurverschillen in de infrarode bandbreedte wordt zichtbaar gemaakt. Vervolgens wordt de gemeten temperatuur omgezet naar een thermisch beeld dat wel met het menselijke oog waarneembaar is.
Energiezuinig en duurzaam
Nu je weet waar je warmte verliest in je woning, kun je daar iets aan doen. In een gemiddelde woning in Nederland kan dat wel 1000 euro per jaar besparen! En als je toch bezig bent, is het misschien goed om eens te kijken hoe duurzaam jouw woning verder eigenlijk is! Dat is goed voor jou, want een duurzaam huis is fijner wonen, en het is goed voor het milieu. Bovendien kan het je geld besparen, want er komen steeds meer regels op het gebied van duurzaamheid, terwijl er nu allerlei mooie subsidies voor te krijgen zijn. Wij zijn BREEAM-NL duurzaamheidsexpert en helpen je graag!